Salı, Ocak 16, 2007

Köykent Mesudiye

Köykent projesi aklıma geldi dün. Ne oldu diye araştırdım. Aşağıdaki linkde rapor olarak Köykent ile ilgili neler olduğu, projenin neden başarısız olduğu detaylı olarak belirtilmiş.

http://ormanweb.sdu.edu.tr/dergi/dergipdf/2005_Sayi2/2005_2_4_CErdonmez.pdf

Başarısızlığın nedenlerini özetlersem:
* Pek çok konuda yetersiz bilgi altyapısına dayanması,
* Yöre halkı karar alma mekanizmalarında katılım hakkını kullanmış ancak uygulama, sorun çözme ve proje çalışmalarına kendinden birşey katma aşamasında geri planda kalarak, bunların tamamının devlet tarafından yapılması beklenmiştir.
* Kadın katılımcıların bulunmaması.
* Ekonomik girdi kaynaklarını kısa ve orta vadede olumlu yönde etkileyecek köklü çözümler üretilmemiştir. Bu yönde lokomatif bir sektör saptanmamıştır.
* Gönüllü kuruluşların ve bilim topluluğunun ilgisizliği.
* Devlet kuruluşlarının temsilcilerinin projeye inanmamış olması.
* Kırsal kalkınmanın hiçbir zaman gerçekçi ve içten bir ulusal politika haline gelmemiş olması.

Alternatif Yaşam Planlaması yazarları olarak 5 aydır beklediğimizden de verimli düşünce ortamı oluşturabildik. Üzerinde çalıştığımız, araştırdığımız ve sizlerle paylaşacağımız birçok Alternatifimiz var.

Bizler, bilgi birikimi oluşturma, araştırma, karar alma, sorun çözme, katılım, ekonomik kaynaklar üretebilme, yaşamsal ihtiyaçlara düşük maliyetli/maliyetsiz alternatifler üretme ve projemize olan inancımızla tuğlaları üst üste koymaya devam ediyoruz.

Günün Kitabı : Macbeth / W.Shakespeare
Günün Albümü : In Step / Steve Ray Vaughan

Hiç yorum yok: